ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!  

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ, унижавайки с множество санкции рекордьора по мачове за националния отбор по футбол на страната Анатолий Тимошчук. Бившият футболист е включен в списък с други известни личности от спорта и шоубизнеса за санкции от Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна в срок от 10 години.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тимошчук е треньор в руския гранд Зенит (Санкт Петербург) и досега не е осъдил агресията на руснаците и войната в Украйна, а въпреки призивите от негови сънародници да напусне поста си, не го направи. След нападението на Русия на 24 февруари миналата година Тимошчук реагира с малък пост в Инстаграм, в който призова за мир.

На 43-годишния бивш футболист, който е родом от Луцк, са блокирани всички активи, както и на тези, които той може да управлява непряко. Освен това му е забранено да влиза в Украйна, както и да извършва търговски операции в страната, да транспортира и да прехвърля капитали извън държавата. Той няма право да купува парцели земя.

Санкциите са поредни за Тимошчук, който на рождения си ден бе лишен от градският съвет на Луцк от званието "Почетен гражданин на града".

Украинската футболна федерация лиши Анатолий Тимошчук от всички спортни награди и титли, изваждайки го от официалните регистри на националния отбор заради мълчанието му за войната на Русия в Украйна. Той има рекордните 114 мача за украинския национален тим.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!