Шампионът на Русия осъди остро поведението на своите фенове по време на мача с Динамо в Москва от 16-ия кръг на първенството. Двубоят беше прекратен в 37-ата минута при 1:0 за московчани, след като бомбичка гръмна до вратаря на домакините Антон Шунин.

Ето и позицията на Зенит:
"Футболен клуб Зенит определя като недопустим инцидента по време на мача от 16-ия кръг на шампионата на Русия срещу московския Динамо. Искрено съжаляваме за това, че здравето на един от най-добрите вратари в страната, стражът на националния ни отбор, стана жертва на очевидна глупост и безотговорност на хора, намиращи се на стадиона в Химки.

Категорично осъждаме действията, довели до спирането на мача и обезпокоили всички, които не са безразлични към футболната игра.

Въпреки това искаме да отбележим, че продажбата на билетите, както и пропусквателният режим, се извършва изцяло от организаторите на мача. Затова нашата основна задача сега е да се установи самоличността на нарушителя и обективното разследване на инцидента.

И не на последно място желаем на Антон Шунин скорошно завръщане в строя. Ще направим всичко възможно провокаторите да получат заслужено наказание."