Зенит спечели съботното дерби на третия кръг на руската Премиер лига, след като се наложи с 2:1 над Динамо (Москва) като гост.

Московчани започнаха по-активно мача на “Арена Химки”, но гостите откриха резултата в 12-ата минута. Точен за тима от Санкт Петербург бе бившият играч на Динамо Дани. Португалецът се разписа след асистенция на Данко Лазович.

В 33-ата минута Дани и Лазович бяха замесени и при втория гол на гостите. Лазович отново подаде на португалеца, който обаче стреля в гредата. Владимир Бистров обаче успя да вкара при добавката.

Динамо започна по-активно и през втората част и 25 минути преди края получи право да изпълни дузпа. Вратарят на гостите Вячеслав Малафеев се хвърли с двата крака напред и фаулира Ропотан. Дмитрий Комбаров не сбърка при изпълнението на наказателния удар.

Освен Дани в състава на Зенит бе и друг играч на московчани. Александър Кержаков игра до 90-ата минута, когато бе заменен от Широков. За Динамо цял мач на терена престоя Андрий Воронин.

Победата изкачи Зенит на второто място в класирането със 7 точки. Лидер със същия актив, но по-добра голова разлика е Спартак (Налчик). Със седем пункта е и третият ЦСКА (Москва). Динамо е седми с четири точки./БЛИЦ

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 3 КРЪГ
От 26 март (петък)
Алания – Амкар 0:0
Анжи – ЦСКА (Москва) 1:2
От 27 март (събота)
Сибир – Спартак (Налчик) 0:2
Криля советов – Том 2:3
Динамо (Москва) – Зенит 1:2

ПРЕДСТОЯЩИ
На 28 март (неделя): Спартак (Москва) – Локомотив (Москва), Рубин – Терек, Ростов – Сатурн

КЛАСИРАНЕ: 1.СПАРТАК (НАЛЧИК) 7, 2.Зенит 7, 3.ЦСКА (Москва) 7, 4.Рубин 6, 5.Том 6 и др.