ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Борещият се с левкемията Стилиян Петров се появи с широка усмивка сред феновете на благотворителния мач в негова подкрепа в Хейлсоуен, предградие на Бирмингам. Над 2000 фенове уважиха събитието, а събраните от дарения и входни билети пари минаха 10 000 лири. Още 1000 паунда преведе от САЩ, където живее, Стан Колимор - култовият ас на Астън Вила и Англия от 90-те. Сумата отива в сметките на фондация за борба с левкемията. Феновете платиха по 5 паунда за билет за възрастен и по 2,50 за дете.

Битката на Петров с болестта обедини футболна Англия, а мачът в неделя бе свидетелство за голямата подкрепа към него.

По сценарий Стенли трябваше да бъде закаран до трибуните с колата, с която пристигна на стадион "Гроув". Но сърцатият халф реши да излезе от автомобила и да се разходи със запалянковците, за да заеме мястото си на трибуните. И отново показа, че е Железен войник - като Железния боксьор Майк Тайсън, чийто образ грееше от суичъра на българина.
 
2_15.jpg


По пътя Петров раздаде автографи и каза няколко думи за официалния телевизионен канал на Висшата лига. В тях изпъкна "горд съм" по повод на случващото се на малкото стадионче. Стенли беше придружаван от съпругата си Паулина и синовете им - Стилиян и Кристиян. Петров очевидно беше много щастлив, широката усмивка не слизаше от лицето му.

4_6.jpg

"Горд съм! Благодаря на всички. Феновете не спират да ме подкрепят. Вече изминаха 8 месеца, а те постоянно са с мен, благодаря им, благодаря на всички. Това, на което ставам свидетел е страхотно", заяви развълнуваният Стан.

На трибуните до него стояха още Гарет Бари, Джеймс Милнър, Ашли Йънг, както и звездата на Уест Бромич Джеймс Морисън. Бари е близък приятел на Стенли от годините им заедно в Астън Вила. Той също бе с децата си и коментира: "Стан е невероятен човек, заслужава подкрепа и знам, че ще се пребори с болестта."

На терена фенове на Вила съставяха единия тим, а насреща бе страховит състав от големи фигури от миналото на клуба. Играха легендите на бирмингамци Гордън Кауънс и Гари Шоу. Дуото е част от великия тим, покрил се със слава точно преди 30 години, когато бие Байерн с 1:0 във финала за Купата на европейските шампиони. В състава бяха още Лий Хендри, Йън Тейлър, Стив Стоунтън - все хора, носили като Стенли капитанската лента на Астън Вила.

"В такива моменти футболът не е важен. Дойдохме да играем и да му пожелаем бързо оздравяване. Стилиян е чудесно момче", коментира Гари Шоу.




3_14.jpg

3_15.jpg