Скандалът с блудствата и сексуалните посегателства срещу деца в британския футбол се разраства. Националният съвет на началниците на полицията (NPCC) обяви, че жертвите на злоупотреба от страна на треньори са около 350. Броят е на база на полицейска информация от цяла Великобритания.

„Това е значителен и растящ брой на жертвите на всички нива на футбола”, сподели полицай Саймън Бейли, който е отговорник по програмата за защита на децата към Националния съвет на полицейските началници. Той призова всички, които са били жертва на сексуално насилие като деца, да съобщят това, независимо колко време е минало от посегателството.

Близо 350 души са съобщили досега за сексуални злоупотреби с деца във футболните клубове. Полицията работи в тясно сътрудничество с Футболната асоциация (ФА) във връзка с нарастващия брой обаждания за подобни случаи.

Скандалът избухна преди малко повече от седмица, когато Анди Уудуърд разказа как е бил насилван от треньора си в Крю Алекзандра Бари Бенел, осъден на 9 години затвор през 90-те години на миналия век. След това и бившият английски национал Пол Стюърт направи шокиращи разкрития за сексуално насилие от треньора си. 52-годишният бивш футболист на Манчестър Сити, Тотнъм и Ливърпул призна, че в продължение на четири години между 11 и 15-годишна възраст е бил тормозен от треньора си, без да назовава неговото име.