ФК Копенхаген се класира с кански мъки за третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Датският гранд падна от словашкия Жилина с 1:2 у дома в реванша от втората фаза на турнира, но продължава напред. Копенхаген спечели първата среща преди седмица с 3:1.

Гостите започнаха със самочувствие и поведоха в 19-ата минута с гол на Юсуф Отубанджо. Бенямин Вербич (48) обаче изравни. Филип Каша (57) отново изведе Жилина напред, но това се оказа недостатъчно за класиране в следващата фаза. Копенхаген чака за съперник в следващия кръг македонския Вардар (Скопие).

Огромни проблеми изпита и норвежкият хегемон Розенборг, преди да се справи със скромния Дъндолк (Ейре) с 2:1 след продължения. Редовното време завърши 1:1, какъвто беше резултатът и на Острова. Брайън Гартланд (12) откри за Дъндолк, Жан-Ерик де Ланлу изравни секунди преди почивката. В 8-ата минута на продълженията Матиас Вилфелмсон се разписа за 2:1 и се превърна в герой на мача. В следващият кръг Розенборг се изправя срещу далеч по-сериозно препятствие  - шотландския Селтик.

РЕЗУЛТАТИТЕ И ПЪЛНА СТАТИСТИКА ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!
 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа