Стряскащи цени постави екзекуторът на Левски и Литекс - Жилина за първия си мач в груповата фаза от ШЛ срещу Челси довечера.
 
Най-евтините билети - за секторите зад вратите на ст. "Под Дубном", са по 50 евро срещу представяне на абонаментна карта на клуба. Капацитетът на стадиона е 11 181 места.
 
В двата централни сектора ВИП-билетите са по 600 евро бройката (по 400 евро за абонатите), а тези от I и II категория вървят съответно по 400 и 300 евро (по 200 и 150 евро за феновете с абонаментни карти).
 
За сравнение - билетите за мача от словашкото първенство срещу Татран (Прешов) на 11 септември в същия сектор са били по 20 (ВИП), 8 (I кат.) и 6 евро (II категория). Челси, чиито фенове са сред най-заможните в Англия, продава билетите от групата в ШЛ по 30 паунда.
 
При 8000 евро средна годишна заплата в Словакия сумите за мача с Челси предизвикаха буря от възмущение в страната.
 
Бившият играч на Жилина Стефан Томанек направо обяви, че ще бойкотира мача:
"Няма да извадя толкова пари, макар че имам право да купя билет за 50 евро. Моята фланелка виси в клубния музей, но пак ми искат пари за билет - това е тъжна картинка на обществото ни".
 
УЕФА може да накаже Жилина за неимоверно раздутите цени, отбеляза човек от централата. "Наясно сме със случващото се, ще обсъдим нещата", заяви източник от УЕФА пред Yahoo! Sports.