Авторът на първия гол за Арсенал в мача срещу Кристъл Палас - Оливие Жиру коментира победата с 2:0. "Наистина беше много добре, че спечелихме, имаше малко време между мачовете. Страхотно начало на сезона за нас, заяви французинът. – Колкото до гола... Топката дойде малко зад мен, исках да я ударя с пета. Нямах добър баланс в момента, но наистина ми хареса как се получи. Чувството е страхотно. Исках да вкарам гол още от първата минута на мача, направих го по страхотен начин.

Не съм го правил дори и на тренировка, за първи път ми се случи. В тази позиция всичко идва изведнъж, беше страхотно за мен и отбора, може би това е и най-хубавият ми гол.“

Във възторг от хубавото попадение беше и мениджърът на Арсенал. „Оливие удиви всички със своето изпълнение и този факт прави гола му още по-красив. В моята кариера съм виждал много добри футболисти, които са отбелязвали великолепни голове, но този гол ще го запомня завинаги. Оливие е много опасен пред вратата, но никога не съм го виждал да бележи по този начин“, призна Арсен Венгер.

 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА