Борусия (Дортмунд) е над всички в германската Бундеслига и без загуба от началото на сезона (11 победи и 3 равенства), имайки аванс от 9 точки пред шампиона Байерн след 14 изиграни кръга. Вестфалци са поели курс към първа титла от 2012 година насам, а баща на успехите им е 61-годишният треньор Лусиен Фавре. Двама негови предшественици обаче също предизвикват фурор в други водещи първенства на Стария континент. Така генът на „жълто-черните“ доминира в Европа.

В английската Висша лига Ливърпул също не познава вкуса на поражението (13 победи и 3 равенства) и е на върха с допуснати само 6 попадения от началото на сезона. Мърсисайдци практикуват агресивен футбол под ръководството на Юрген Клоп, който караше играчите си да играят по същия начин и начело на Дортмунд от 2008 до 2015 година. Тогава той си извоюва статут на легенда при вестфалци с две шампионски титли, една Купа на Германия и финал в Шампионската лига през 2013 година. Сега 51-годишният специалист е поел курс към първа титла с Ливърпул в Англия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тома Тухел също впечатлява при първата си спирка след Дортмунд. 45-годишният специалист има 14 победи и 2 равенства начело на ПСЖ ,който е убедителен лидер във френската Лига 1.

„Една красива картина“, коментира накратко спортният директор на „жълто-черните“ резултатите на двамата бивши и настоящият треньор на тима.

Освен водените от Фавре, Клоп и Тухел само още един тим от водещите първенства в Европа все още не е губил този сезон. Това е италианският шампион Ювентус под ръководството на Масимилиано Алегри – 14 победи и 1 реми.

Не всички бивши наставници на Борусия са на върха. Холандецът Петер Бош и Петер Щьогер все още не са си намерили нови тимове.

Bild.de
Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19