В последните няколко седмици бившият мениджър на Реал Мадрид Зинедин Зидан постоянно е сочен от английските медии като най-вероятния наследник на Жозе Моуриньо начело на „червените дяволи“.

Португалецът си спечели поне временна отсрочка след драматичния обрат от 0-2 до 3-2 в късния съботен мач от Висшата лига срещу Нюкасъл. Не са много хората, обаче, които вярват, че Моуриньо все още ще бъде на „Олд Трафорд“ по това време следващия сезон. Нещо повече, медиите на Острова дори спекулират, че от борда на Юнайтед вече са осъществили контакт с агента на Зидан относно потенциален договор между двете страни.

Французинът явно не е откликнал позитивно на евентуалното предложение обаче. Агентът му Ален Милиачо публично обяви, че клиентът му не планира да поеме мениджърски пост в нито един отбор от Висшата лига в близкото бъдеще. Зидан не бърза с избора на следващата спирка в мениджърската си кариера. Той използвал свободното си време за да си почине от психическото напрежение от тригодишния си престой на „Бернабеу“, както и да бъде повече със семейството си.

Милиачо разкрива, че Зидан открито му е заявил, че не се интересува от мениджърски пост в Англия. Зизу не вярвал, че неговият стил ще пасне добре на футбола в Премиършип. Още повече, той бил решен да си почине през целия настоящ сезон и да потърси нови възможности следващото лято. Зидан напусна неочаквано мениджърския пост на испанския колос Реал Мадрид след края на миналия сезон. Бившият носител на „Златната топка“ шокиращо обяви решението си само пет дена след финала на Шампионската лига. Кралският клуб победи Ливърпул с 3-1 на стадиона в Киев и спечели третата си поредна титла от най-престижния клубен турнир на Стария континент.

В същото време, спряганият за уволнение от Манчестър, Моуриньо показа уверено поведение пред медиите след драматичната победа миналата събота. Гостите от Нюкасъл водеха с 2-0 на „Олд Трафорд“ на почивката и  малко любители на футбола вярваха в обрата в мача. Букмейкърите бяха настроени по сходен начин и предлагаха много добри коефициенти за обрат и домакинска победа в този момент. Родният букмейкър Palmsbet беше сред пазарните лидери за този мач. Това обаче не е изключение, както можете да прочетете в професионалното ревю на Palmsbet тук.

Играчите на Специалния обаче не мислеха така и се развихриха през втората част. Хуан Мата и Антони Марсиал изравниха резултата, а чилийското крило Алексис Санчез донесе всичките точки за „червените дяволи“ с победен гол в 90-тата минута.

В типичния си самоуверен стил Моуриньо заяви пред журналистите, че изобщо не е бил притеснен за поста си преди мача, тъй като е получил текстово съобщение от висшия мениджмънт на клуба. „Хората, четящи вестниците и социалните медии, малко избързаха с обявяването на моето уволнение.“ – каза Специалния. „В интерес на истината, в един момент и аз смятах, че може би това е наистина последният ми мач като мениджър на Юнайтед. Обаче получих СМС от борда на клуба, в който пишеше да не обръщам внимание на медийните спекулации и да не им позволявам за ме разсейват от работата ми.“