Френската футболна легенда Зинедин Зидан призова звездата на Байерн Франк Рибери да се върне в националния отбор на родината им. Самият Зидан има изиграни 108 мача и реализирани 31 гола с екипа на „петлите”.

Бившата звезда на Реал (Мадрид) и световен шампион с Франция от 1998 година сравни оттеглянето на Рибери със своята собствена ситуация. Зидан също се оттегли от националния отбор през 2004 година, но година по-късно бе убеден да се завърне.

„Аз също обявих оттеглянето си през 2004 година. Това, което преживях в следващите шест месеца, не се издържаше. Когато играеш на високо ниво и обичаш да се състезаваш, искаш непременно да играеш. Не издържах да си почивам 3-4 дни, докато колегите ми играеха за националния тим. Бях сам на тренировка в Мадрид и си казах, че така повече не може да продължава. Ако исках да остана спортист с високи постижения, трябваше да продължава с националния тим. Надявам се, че Франк ще се реши да се завърне. Това няма да е зле за отбора”, сподели Зидан.

Рибери изигра 81 мача и вкара 16 гола за националния тим на Франция от 2006 до 2014 година. Той обяви оттеглянето си на 13 август тази година, след като не попадна в състава на „петлите” за Мондиал 2014 в Бразилия.