Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан обяви притеснителни новини за две от звездитена тима Серхио Рамос и Еден Азар. Френският специалист пое отговорността за поражението от новака Кадис с 0:1 в Ла Лига преди няколко дни.

“Всички сме в един кораб и критиките трябва да ни направят по-силни. Нормално е да има критики. Единственото, което можем да направим, е да работим усърдно. Заслужихме си критиките онзи ден, особено аз. Сега ще се опитаме да променим динамиката”, сподели Зидан на пресконференция преди утрешния мач с Шахтьор (Донецк) в груповата фаза на Шампионската лига.

“Мислим за предстоящия мач. Шахтьор е конкурентен отбор. Да, имат отсъстващи, но съставът им е дълъг. Те са добър отбор и са го показали”. Серхио Рамос има проблем и за момента не тренира. Не искаме изобщо да рискуваме. Ще видим какво ще стане. Контузията на Азар е по-сериозна, отколкото очаквахме, но вече тренира на терена. Вярвам напълно на хората, които работят с него. Очаквам скоро да видим най-доброто от Азар. Искаме да влезе и целият сезон да бъде с нас. Ние знаем кои сме и какво искаме. Важно е да се подготвим, защото много отбори искат да спечелят Шампионската лига. Ще се опитаме да я спечелим. Със сигурност ще има трудни моменти”, добави французинът.

Междувременно стана ясно, че Мартин Йодегаард ще отсъства от терените цял месец. Очаква се завръщането му в игра да стане след паузата за националните отбори. 21-годишният норвежки футболист има разкъсване на мускула прасеца и пропусна изненадващата домакинска загуба от Кадис в събота. На Йодегаард бе направен ядрено-магнитен резонанс, който е потвърди първоначалното мнение на лекарския екип на Реал, че футболистът има разкъсан мускул. Норвежецът ще пропусне следващите шест мача на „кралете“ - първите три от Шампионска лига, както и следващите три от Ла Лига – срещу Барселона, Уеска и Валенсия. Йодегаард има участие в три мача за Реал в испанския шампионат през настоящия сезон. Той няма да пътува за лагера на националния отбор на Норвегия.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА