Зинедин Зидан ще заложи на революционна тактика без дефанзивни полузащитници в дебюта си начело на Реал (Мадрид) срещу Депортиво (Ла Коруня) в събота от 21:30 часа българско време на "Сантяго Бернабеу", съобщава „Ас”.

43-годишният френски специалист има само няколко дни на разположение, за да промени лицето на Реал (Мадрид) като нов старши треньор, след като предшественикът му Рафаел Бенитес бе уволнен заради слаби резултати, както и негодуванието на феновете и някои футболисти.

В последната година и половина Зидан бе начело на втория тим на „белия балет”, в който използва тактиката 4-2-3-1, която в зависимост от резултата и противника по време на мача може да се промени на 4-1-4-1. И двете схеми предполагат включването в игра на поне един дефанзивен полузащитник, но според „Ас” французинът не обича да залага на футболисти, които да са заети с повече защитни функции в средната линия. Единственият такъв играч, използван от Зидан във втория тим на Реал, бил Маркос Йоренте.

Като наставник на Реал (Мадрид) „Б” Зидан има 57 мача с позитивен баланс – 26 победи (46,4%), 17 равенства (29,8%) и 14 загуби (24,5%).