Една от легендите на бразилския футбол Зико също има повече отбелязани голове в една календарна година от аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси. Това твърди бразилският гранд Фламенго, от където твърдят, че Зико е вкарал 89 гола през 1979 година.

Преди дни пък от Футболната централа на Замбия обявиха, че през 1972 година местният футболист Готфри Читалу е вкарал 107 попадения, но това се приема със скептицизъм от ФИФА.

С двете двете си попадения в гостуването на Кордоба (2:0) от 1/8-финалите в Купата на Краля Меси вече пък има 88 гола, след като още миналата седмица подобри официалния рекорд на германската легенда Герд Мюлер от 85 попадения.

"Меси още не е достигнал рекорда за най-много голове в една година", твърди статистикът на Фламенго Бруно Лусена пред местния вестник „Лансе”. Той изчисли, че Зико има 81 гола за Фламенго, още 7 за Бразилия и още един в демонстративен мач между Аржентина и останалия свят през 1979 година.

Освен това Зико не е играл два месеца през тази година заради контузия между септември и ноември. "Ако беше играл през цялата година, щеше да вкара повече от 100 гола", споделя още статистикът.