Българският защитник Даниел Златков вкара гол в зрелищен мач в Турция. Бившият бранител на Миньор (Перник) и Славия се разписа за Болуспор при успеха с 4:3 като гост на Санлиурфаспор. Срещата беше от 9-ия кръг на първенството във втора турска дивизия, където Златков се представя отлично до момента и е несменяем титуляр в състава от курорта Болу. За 24-годишния българин това е първи гол в шампионата.

При гостуването на Санлурфаспор Златков удвои преднината на своя тим в 29-ата минута. Тогава включилият се в предни позиции защитник реализира с десния крак след заформило се меле в наказателното поле на домакините - 0:2.

Радостният Златков отпразнува по свой начин гола, показвайки голямата си страст - ловуването. Защитникът клекна, имитира зареждане на оръжието и нанасяне на точния изстрел.

Преди него резултата откри Сен в 13-ата минута, а още до 55-ата Болуспор поведе с категоричното 4:0. Точни бяха още съотборниците на Златков - Емре Килинч и Искенденр Алин. Комфортният аванс успокои гостите, които значително намалиха оборотите и за малко това щеше да им изиграе лоша шега, тъй като Санлиурфаспор вкара 3 гола, правейки резултата 3:4 в 87-ата минута. До края обаче Златков и компания не позволиха на съперника да стигне до точката и Болуспор заслужено си тръгна като победител.

Българският защитник игра цял мач, а юношата на "Левски" Николай Димитров-Хичо пропусна и тази среща заради контузия.

Медиите в Турция още след края на двубоя побързаха да отличат Златков, поставяйки му една от най-високите оценки.

След победата Болуспор събра 11 точки и заема 10-ото място, като има и мач по-малко от повечето отбори в челото. Лидер с 19 точки е Ордуспор.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

zlatkov_bolu.jpg

zlatkov_bolu1.jpg