Ако сте си мислели, че знаете кой е най-скъпоплатеният футболист в света, има много голяма вероятност да бъркате в предположенията си. Наскоро Кристиано Роналдо подписа нов договор с Реал (Мадрид), който според информациите го прави играча с най-голяма заплата в световния футбол.

Това обаче не е така. Португалецът не е най-добре платеният. Не е и големият му конкурент Лионел Меси от Барселона. Нито съотборника на аржентинеца при каталунците Неймар, нито Гарет Бейл от Реал (Мадрид). Още по-малко пък е най-скъпият футболист в света – Пол Погба или пък съотборникът му в Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович.

Всъщност най-голяма заплата сред футболистите в света получава друг съотборник на Меси, но от националния отбор на Аржентина. Това е Есекил Лавеци, който играе за китайския Хебей Чайна Форчън. Според изтеклата от „Футбол Лийкс“ информация 31-годишният бивш нападател на Естудиантес, Сан Лоренсо, Наполи и ПСЖ получава по 580 000 евро на седмица.

Това е доста повече от сумата, която Кристиано Роналдо получава седмично според условията на новия си договор с Реал (Мадрид) – 430 000 евро. Гарет Бейл също наскоро поднови контракта си с „белия балет“ и в него е записано, че уелсецът ще взима по 410 000 евро на седмица.

Лионел Меси все още не е финализирал преговорите си с Барселона за нов контракт, а според условията на течащия в момента договор той получава по 320 000 евро седмично, което е най-високата заплата в Барселона. Това означава, че Неймар, Луис Суарес или друга звезда на каталунците няма как да се конкурират със заплатата на Есеки Лавеци.