Националът на Нидерландия Стивън Бергвайн отговори остро на селекционера Роналд Куман и на практика окончателно затвори вратата за себе си в представителния отбор на "лалетата". Както е известно, наставникът разкритикува остро крилото за трансфера му от Аякс в саудитския Ал-Итихад, като обяви, че повече няма да разчита на него и че това няма нищо общо със спортни амбиции.

На това Бергвайн реагира бурно в интервю пред местното нидерландско издание "Телеграф".

"Това не е начинът, по който трябва да се отнасяш към играчите. Винаги съм смятал за чест да играя за националния отбор, но при този треньор вече не искам да го правя. С човек, който умишлено ме унижава по този начин в медиите, съм приключил.

Ако беше ангажиран национален треньор, щеше да се обади първо на мен. Сега трябваше да го чуя от телевизията. Преживял съм много страхотни моменти с националния треньор, така че тогава това ме разочарова. Това не е начинът, по който се отнасяш към собствените си играчи. Ако продължава по този начин, той ще загуби доверието си", казва ядосаният Бергвайн.

"Подобрявам се във всяко едно отношение и заставам на 1000% зад избора си. Мога да го уверя, че конкуренцията там е по-добра от тази в Нидерландия. Вижте кои топ играчи играят футбол там, а в подготовката Ал-Итихад спечели срещу Интер с 2:0. Националният треньор знае много добре, че нивото на конкуренцията в Саудитска Арабия е отлично. Канте играе там от една година и беше най-добрият играч срещу нас на Европейското първенство. А Аймерик Лапорт, който играе в Ал-Насър, стана европейски шампион с Испания", добави нидерландецът.

"Разбира се, че ще подобря финансовото си състояние, няма да лъжа. Но и в спортно отношение е интересно. Ще играя с Бензема, Канте, Фабиньо, Диаби, Данило Перейра... Вълнувам се, че ще стана техен съотборник!", каза още Бергвайн.