Капитанът на националния отбор на Австрия Давид Алаба по всяка вероятност ще пропусне предстоящото европейско първенство в Германия (14 юни – 14 юли 2024 г.). 31-годишният ляв халфбек на Реал (Мадрид) е скъсал кръстни връзки при победата с 4:1 над Виляреал в неделя вечерта.

„Направените прегледи показаха, че Давид Алаба е със скъсани предни кръстни връзки на лявото коляно. В следващите дни нашият футболист ще се подложи на операция“, обявиха от Кралския клуб в официално съобщение.

Възстановяването на австриеца след хирургическата интервенция ще отнеме минимум шест месеца. Това поставя под сериозна въпросителна възможността Алаба да играе на Евро 2024. На европейското първенство Австрия е в група с Франция и Нидерландия, а четвъртият участник ще бъде определен от плейофите в Лигата на нациите.

Контузията на левия халфбек е поредният проблем за Реал (Мадрид), където има още седем играчи с травми – Арда Гюлер, Дани Карвахал, Едуардо Камавинга, Винисиус Жуниор, Ферлан Менди, Тибо Куртоа и Едер Милитао. Последните двама също са със скъсани кръстни връзки.