Една от звездите на Мондиал 2022 в Катар и мароканския национален тим Софиан Амрабат е отказал на Ливърпул, съобщава Footmercato. Вместо това той предпочел Атлетико (Мадрид), но на испанците им предстоят тежки преговори с настоящия му клуб Фиорентина.

На Световното първенство дефанзивният полузащитник впечатли с изявите си и сензационно стигна с Мароко до полуфиналите.

Ливърпул спешно търси подсилване в центъра на полузащитата, тъй като тази позиция беше основен проблем през първата половина на сезона. 36-годишният Джеймс Милнър е на възраст, Джордан Хендерсън търси формата си, а лятното попълнение Артур Мело е постоянно контузен. Тиаго Алкантара, Наби Кейта и Алекс-Окслейд Чембърлейн също пропуснаха голяма част от първата половина на сезона поради контузии. Освен тези колебливи звезди и Фабиньо, Ливърпул разполага само с млади играчи в центъра на терена.

Желаният още и от Тотнъм мароканец Амрабат обаче би искал да играе за Атлетико Мадрид. Там той вижда най-добрите възможности за себе си да се развива допълнително. Единственото нещо, което липсва, е споразумение между настоящия клуб на мароканеца Фиорентина и испанския гранд. Според информацията на Footmercato италианците искат висока трансферна сума. Според transfermarkt.de Амрабат има пазарна стойност от 25 милиона евро, а договорът му с "виолетовите" е до лятото на 2024 година.