Хърватският национал Иван Перишич изненадващо си тръгна от Хайдук (Сплит) само няколко месеца след емоционалното си завръщане на “Полюд”. Ветеранът се скара с новия треньор Дженаро Гатузо, който обяви пред медиите, че самият футболист е поискал да напусне. 

Спортният директор Никола Калинич също потвърди, че Перишич вече е свободен агент.

Според някои хърватските медии 35-годишният играч е обявил пред Гатузо, че иска да си тръгне, защото е получил оферта от Барселона. Други издания твърдят, че Перишич действително има предложение от Испания, но от Севиля, а не от каталунците.

Феновете на Хайдук реагираха гневно на новината и засипаха Перишич с обиди в социалните мрежи. Мнозина смятат, че той просто е използвал клуба, за да се възстанови от контузията си и да има шанс да попадне в състава на Хърватия за Евро 2024.

Звездата наруши мълчанието си и даде интервю за “Далматински портал”, в което обясни своята гледна точка.

"Върнах се в Хайдук с надеждата, че заедно ще осъществим мечтата да спечелим титлата. Имах изгоден договор с Тотнъм и, дори и контузен, получи оферта от голям европейски клуб, където щях да разполагам с фантастични условия за рехабилитация. Вместо да приема, откликнах на поканата на ръководството и феновете на Хайдук. Оставих семейството си, което живее в чужбина, за да помогна на Хайдук да стане шампион и да играе в Шампионската лига. Излязох на терена срещу Динамо (Загреб), независимо че лекарите ме предупредиха, че рискувам това да е краят на кариерата ми. Дадох всичко от себе си, а сега някой дойде и ми каза, че няма нужда от мен", обясни Перишич, като от думите му става ясно, че Гатузо го е отхвърлил.

Хърватската звезда получаваше символична заплата от 1 евро на месец в Хайдук, който се провали в края на миналия сезон и отново изпусна титлата.