Звездата на Андерлехт Матиас Суарес иска да напусне Белгия заради вчерашните терористични атаки в столицата Брюксел, при която загинаха над 30 души. Аржентинският нападател, който играе за "лилаво-белите" от 2008 година, разкри, че се страхува за собствения си живот и този на семейството си, и е взел решение да си тръгне през лятото.

"Обичам Белгия и хората тук, но след разговор със съпругата ми взех решение да напуснем страната през юни. Всичко се промени още след атентатите в Париж през ноември. Видях с очите си как хората вече са различни. По улиците се забелязваха все по-малко хора. Повечето избягваха да излизат от страх".

"В близост до дома ни в Брюксел има квартал с много джихадисти и много хора, които наистина изглеждат зли. Говорили сме много пъти с мои съотборници, че рано или късно ще се случи нещо много лошо. Просто го знаехме", добави Суарес.

Матиас Суарес преминава в Андерлехт от аржентинския Белграно през 2008 година. За белгийския тим изиграва над 170 мача във всички турнири и се превръща в любимец на феновете. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!