Две от звездите на Челси Вилиан и Педро официално взеха решение да напуснат клуба. Бразилският национал има 190 мача с екипа на "сините" от Лондон и 28 попадения за 7 години и засега не е ясно къде ще продължи кариерата си.

„Дойде време да си тръгна. Наистина ще ми липсват моите съотборници. Ще ми липсва също и целият щаб на клуба, който ме третираше като техен син, както и феновете. Тръгвам си от тук с високо вдигната глава, знаейки че съм завоювал трофеи и винаги съм давал най-доброто от себе си, докато носих екипа на Челси”, написа Вилиан в социалните мрежи.

С екипа на Челси той печели Висшата лига през сезоните 2014/15 и 2016/17, ФА Къп през сезон 2016/17 и 2017/18, Карабао Къп през сезон 2014/15 и 2018/19, както и Лига Европа през 2018/19.

В същото време и крилото Педро Родригес официално се сбогува с клуба след пет години на "Стамфорд Бридж".

"След пет прекрасни години етапът ми в Челси приключи. Благодаря много на борда на клуба, на треньорите и съотборниците, които имах и разбира се на феновете: Благодаря за усещането, да съм член на голямото ви семейство. Бях много щастлив тук, вие ме накарахте да се чувствам като у дома си. За  мен беше удоволствие и чест да играя за този клуб и да спечеля титли във Висшата лига, ФА Къп и Лига Европа, както и да се състезавам в една от най-добрите футболни лиги в света. Направих правилния избор, взимам със себе си прекрасни и незабравими спомени. Сбогувам се много доволен от този етап от кариерата си. Също така съм много развълнуван от следващия, който ще започне. Благодаря и късмет за в бъдещето“, написа испанецът.