ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Оставката на Луис Рубиалес като президент на Испанската футболна федерация не удовлетвори местни футболистки и те излязоха с нова декларация, с която потвърждават заканата си да не играят за националния отбор на страната, ако не бъдат изпълнени техните искания.

Под декларацията се подписаха 39 футболистки от Испания, като 21 от тях са световни шампионки от наскоро приключилото световно първенство. Сред подписалите декларацията са големите звезди Алексия Путейяс, Аитана Бонмати и Джени Ермосо, която е в центъра на разразилия се скандал с Рубиалес, който я целуна по устата по време на награждаването след спечелената световна титла. Само две представителки на шампионския състав отказаха да се подпишат под днешното изявление - Атенеа дел Кастийо и Клаудия Сорноса, която е солидарна със своите съотборнички, но вече оттегли от националния тим.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Причината за продължаващото недоволство сред разбунтувалите се футболистки е, че не са изпълнени четири от петте им искания от предишната им декларация от 25 август, а именно: преструктуриране на организационната схема на женския футбол, преструктуриране на президентския кабинет и генералния секретариат, преструктуриране в областта на комуникацията и маркетинга, преструктуриране по отношение на интегритета и оставката на президента на футболната федерация, което е единственото изпълнено условие.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!