ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес обяви в интервю пред британския журналист Пиърс Моргън, че ще подаде оставка, защото не може да продължи работата си след големия секс скандал - целувката с футболистката Дженифър Ермосо след финала на женското Световно първенство.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

„Баща ми, дъщерите ми, вече говорих с тях, те знаят, че това решение. Много близки и приятели ми казват: „Луис, трябва да се съсредоточиш върху оставката си и да продължиш с живота си, защото ще нараниш хората, които обичаш и спорта, който обичаш, а това, което си градил дълго време – ще рухне“.  Най-уместното нещо, което мога да направя, е да подам оставка“, обясни той пред Пиърс Морган.

Ето пълното изявление на Луис Рубиалес пред журналиста:

„Добър вечер. Днес в 21:30 часа предадох на изпълняващия длъжността президент, г-н Педро Роча, моята оставка от поста президент на RFEF. Също така го информирах, че съм направил същото с позицията си в УЕФА за да може позицията ми във вицепрезидентството да бъде заменена.

След бързото отстраняване, извършено от ФИФА, плюс останалата част от процедурите, открити срещу мен, е ясно, че няма да мога да се върна на поста си. Настояването за изчакване и придържането към него няма да допринесе с нищо положително, нито за федерацията, нито за испанския футбол.

Това е управлението на моя екип и преди всичко щастието, което нося със себе си за огромната привилегия от тези повече от 5 години начело на RFEF.

Не искам испанският футбол да бъде ощетен от тази кампания и преди всичко вземам това решение, след като се уверих, че напускането ми ще допринесе за стабилността, която ще позволи на Европа и Африка да останат обединени в мечтата за Мондиал 2030, което ще позволи най-мащабното събитие в света да бъде пренесено у нас.

Трябва да гледам напред, в бъдещето. Сега има нещо, което ме занимава здраво. Вярвам в истината и ще направя всичко по силите си тя да възтържествува. Дъщерите ми, семейството ми и хората, които ме обичат, са претърпели последиците от прекомерно преследване, както и много лъжи, но също така е вярно, че на улицата все повече и повече истината надделява. Оттук предавам голяма прегръдка на всички работници, членове на събранието, федерациите и футболните хора като цяло, като им пожелавам късмет.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези моменти“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!