Близо 25 минути продължи първото слово на Хосеп Гуардиола пред отбора, за да впечатли почти веднага звездите на Байерн.

„Това е супер. Веднага може да почувстваш, какво иска да направи той. Той ще ме направи мен, всички нас по-добри. При всички случаи ще ни научи на нови неща”, заяви френският национал Франк Рибери след първия си контакт с новия треньор.

„Впечатляващо е, как той се появи. Той даваше своите указания на 80% на немски”, допълва германският национал Томас Мюлер.

Гуардиола събра за първи път около себе си целия отбор на Байерн по време на тренировката в сряда. „Поздравявам ви за требъла. Чест е за мен да ви тренирам. Тук съм, за да ви подкрепям. Ще ви помогна, да станете още малко по-добри”, са били според „Билд” първите думи на 42-годишния испански специалист към играчите.

„Работихме много с топка. Мисля, че е фантастичен треньор, а това е важно след напускането на Юп Хайнкес. Той говори добре немски”, похвали и Тони Кроос новия си наставник.

Тази вечер от 18:00 часа българско време ще се проведе втората открита тренировка на Байерн на „Алианц Арена”. В продажба са 25 000 билета за заниманието, като всеки от тях струва по 5 евро. На първата тренировка присъстваха 10 000 привърженици на Байерн, като приходите от билетите ще бъдат дарени за пострадалите от наводненията в Германия.