Тежки дни надвиснаха над голямата звезда на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. След уникалния скандал с изневерите му с проститутка английският таблоид “Сън” съобщава, че бъдещето на Уейн в клуба е под сериозна въпросителна. Нападателят и ръководството на “червените дяволи” все още не са изгладили подробностите около новия договор на звездата.

Сър Алекс Фъргюсън вече получи уверение от шефовете на „Олд Трафорд”, че ще бъде предложен нов контракт на Рууни, на стойност 140 000 лири на седмица.
“Ако Рууни изкара до следващото лято без нов договор, трансферната му цена ще спадне значително, Юнайтед ще изгуби милиони, а нападателят ще може да отиде, в който клуб поиска”, коментира вътрешен човек на Юнайтед пред английския таблоид.

Опасенията на Манчестър Юнайтед са, че след скандала и почти сигурната раздяла със съпругата си, Уейн ще обърне гръб на английската Висша лига и може да предпочете оферта на Реал (Мадрид).

В същото време съпругата му Колийн Рууни е решена да сложи край на брака си с Уейн. “Сън” твърди, че Колийн е казала: „Не се нуждая повече от теб.” Опустошената г-жа Рууни е напуснала семейното имение и се прибрала при родителите си. “Не искам да те виждам повече, просто отиди и играй футбол”, допълнила съпругата на нападателя. Тази вечер звездата се очаква да играе срещу Швейцария в европейска квалификация. “Колийн е наранена, а това още повече я разгневява. Тя не е отчаяна WAG (така наричат футболните съпруги на Острова). Тя е независима жена”, разказва нейна приятелка. “Как можеш да направиш това с мен. Какво не ми е наред, прекалено съм грозна ли?”, крещяла Колийн./БЛИЦ