ИГРАЙ, КАТО КЛИКНЕШ - ТУК!

Вторият сезон на БЛИЦ ГЕЙМ вече започна. Тя ще бъде съставена от четири части, като за всяка поотделно ще се прави класиране. Така че - който изпусне първата част, ще може да се включи от втората. Повече подробности ще научите по-надолу в материала. БЛИЦ ГЕЙМ ще се вижда на няколко позиции, откъдето ще влизате и ще изпробвате важите познания - на заглавната страница на сайта играта се намира в секция спорт. А в страницата на спорта е на най-видното място - най-горе, до рубриките "ТВ спорт" и "На този ден". За разлика от миналата година въпросите не са само от областта на футбола, а спортни.
 
НАГРАДИТЕ
Голямата награда ще бъде екскурзия в чужбина или 3D телевизор. Всичко зависи от победителя. Даваме му право на избор! За този, който финишира втори, ще остане това, което не е избрал първият! Точната дестинация за екскурзията ще бъде обявена по-късно – в началото на месец август.
 
Завършилият на трето място ще получи LED телевизор, а четвъртият - LCD телевизор. Петият, шестият, седмият и осмият ще бъдат наградени с екип на техния любим футболен отбор – независимо дали тимът е български или от чужбина. А защо ще даваме награди на първите осем в крайното класиране, ще разберете по-надолу...
 
ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ИГРАТА
БЛИЦ ГЕЙМ ще стартира на 19 април, петък, и ще приключи на 21 септември, събота. За разлика от миналата година въпросите ще бъдат сменявани по-често. В първия сезон новите въпроси се появяваха на два месеца, а сега подмяната им ще бъде извършена по следния хронологичен начин:
 
Първа част на играта: от 19 април до 20 май
 
Втора част на играта: от 27 май до 28 юни
(ще бъдат пуснати нови въпроси от осминафинала до финала включително)
 
Трета част на играта: от 5 юли до 6 август
(ще бъдат подновени всички въпроси от първо по последно ниво)
 
Четвърта част на играта: от 13 август до 14 септември
(ще бъдат пуснати нови въпроси от осминафинала до финала включително)
 
На 16 септември ще обявим крайното класиране. Припомняме, че след това ще се състои финален кръг в присъствието на комисия в редакцията. Това ще се случи 21 септември, събота.
 
ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА
Blitz-Game се състои от 13 нива – първи квалификационен кръг, втори квалификационен кръг, плейоф, групова фаза (мач 1, мач 2, мач 3, мач 4, мач 5 и мач 6), осминафинали, четвъртфинали, полуфинали, финал.
 
На всяко ниво има поставени по 100 въпроса (общо 1300). Те се избират от компютъра на ротационен и случаен принцип. Всички въпроси са на спортна тематика (български и световен спорт).
 
И сега ВНИМАНИЕ! Този път регистрацията ще става не преди появата на последния финален въпрос, а преди осминафиналния въпрос (т.е. – десето ниво). За разлика от миналата година сега нашите програмисти са вкарали в системата програма, която НЯМА ДА ПОЗВОЛЯВА ДА ВИ СЕ ПОВТАРЯТ ВЪПРОСИ ОТ ОСМИНАФИНАЛА ДО ФИНАЛА ВКЛЮЧИТЕЛНО! Това ще се случи само ако изиграете над 100 игри (т.е. – след като ви се паднат всичките 100 въпроса). Какво представлява регистрацията? Просто трябва да попълните полетата с вашия мейл, парола и име.
Тук е важно да припомним, че вие ще бъдете уведомявани с писмо до вашата поща колко точки сте спечелили от изиграните от вас игри.
 
През миналата година имаше проблем с някои от участниците, които използваха единствено браузъра Internet Explorer. Желателно е да не разчитате на него и сега. Има достатъчно други браузъри, които няма да ви подведат.
 
Друга важна подробност е, че на всеки 15 дни ще публикуваме временното класиране.
 
ТОЧКИ
При достигане до финал - получавате 15 точки, при спечелване на играта – 20 точки. Колко повече играете, толкова повече точки ще натрупате.
 
НАЙ-ВАЖНАТА НОВОСТ В РЕГЛАМЕНТА!!!
За разлика от миналата година сега ще има ЧЕТИРИ ОТДЕЛНИ КЛАСИРАНИЯ. Или казано иначе – преди всяко начало - на първата, втората, третата и четвъртата част на БЛИЦ ГЕЙМ, ще се прави отделно класиране. Победителите и заелите второ място в четирите кръга на БЛИЦ ГЕЙМ ще се явят на заключителния кръг, който ще се състои на 21 септември в редакцията на БЛИЦ. Тогава осемте най-добри ще застанат очи в очи срещу нашата комисия, за да им бъдат задавани нови въпроси, след което ще стане ясен победителят и неговите подгласници.
Така че, тези от вас, които не успеят да се представят на ниво в първата част на играта (от периода 19 април – 20 май),  ще има нов шанс във втората част на играта (от 27 май до 28 юни). Ако пак не сте първи или втори, ще опитате в третата, а после и в четвъртата част на играта, тъй като преди всеки кръг всичко ще започва от нулата и ще има ново класиране.
 
Ще има ли предимство някой, ако спечели повече от една игри - да речем две, три, или всичките четири кръга? Не! Няма да има предимство. Този, който спечели веднъж първото или второто място, може спокойно да си почива и да чака финалния кръг на 21 септември. Ако все пак някой реши да се доказва и играе упорито, това няма да бъде считано като предимство. Накрая, за финалния кръг, пак ще бъдат поканени осемте най-добри.
 
ЖОКЕРИТЕ
Разполагате с четири жокера – два “ПОМОЩ ОТ СЪДИЯТА” и два “ПОМОЩ ОТ БЛИЦ”.
 
“ПОМОЩ ОТ СЪДИЯТА” – двата жокера се появяват още при първия въпрос. При използването им “съдията” (компютърът) елиминира два от вероятните отговори. Двата жокера НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЕДНОВРЕМЕННО ПРИ ЕДИН И СЪЩИ ВЪПРОС.
 
“ПОМОЩ ОТ БЛИЦ” – Те се появяват едва когато влезете в груповата фаза на играта (от мач 1 до мач 6 включително). Ако се затрудните на появилия се въпрос и поискате “ПОМОЩ ОТ БЛИЦ”, следва автоматична смяна на въпроса. И сега - внимание! Смяната АВТОМАТИЧНО ВРЪЩА УЧАСТНИКА НА ПЪРВОТО НИВО В ГРУПОВАТА ФАЗА, т.е. на групова фаза мач 1. Ако ползвате жокера на същото ниво (Групова фаза мач 1), просто има смяна на въпроса. Ако отидете на осминафинал, жокерите “ПОМОЩ ОТ БЛИЦ” изчезват – независимо дали сте ползвали един от тях или нито един. 
Ползването на два различни жокера (“ПОМОЩ ОТ СЪДИЯТА” И “ПОМОЩ ОТ БЛИЦ”) на един и същи въпрос в Груповата фаза е възможно.
 
Хронометър
Имате ограничено време, за да дадете своя отговор:
Първи кв. кръг – 10 секунди
Втори кв. кръг – 10 секунди
Плейоф – 15 секунди
Групова фаза (от мач 1 до мач 6) – 20 секунди
Осминафинал – 25 секунди
Четвъртфинал – 25 секунди
Полуфинал – 30 секунди
Финал – 30 секунди
 
Дали може да ползвате и жокера “Чичко Гугъл”? Няма проблем, стига да се справите с ограниченото време. А и дали съвестта ви ще е чиста, когато трупате точки благодарение на информационната помощ от нета? Както решите. Ние затова организираме финалния тур, когато няма да има помощ от никъде – финалистите ще разчитат само и единствено на своите познания в областта на спорта.
 
При проблеми, неточности и неясноти – пишете ни на [email protected] или звънете на телефон: 93 98 760 и 0878 49 18 77

Миналата година 13 000 души пробваха късмета си. Накрая оцеля само един. Това бе първият шампион в първия сезон на БЛИЦ ГЕЙМ Христо Веселинов, който имаше щастието да наблюдава на живо есенното дерби между Барселона и Реал (Мадрид) на “Камп Ноу”./БЛИЦ