БЛИЦ, "Левски" и ЦСКА се обединиха в благородна кауза, помагайки на малкия Сашко. Вече ви информирахме, че 4-годишното момченце трябва да се подложи на животоспасяваща операция в чужбина за премахване на туморно образувание в главата. Операцията може да се направи в турска клиника, но сумата е непосилна за семейството на детето. Бащата Георги Шаламанов, който по професия е полицай, е един от футболистите в турнирите, организирани от Българска лига за футзал (БФЛЗ) и Аматьорска мини футболна лига (АМФЛ).

На отлично подготвените терени в комплекс "Спортна зона", намиращ се преди околовръстното шосе за квартал "Герман", футболният отбор на БЛИЦ участва в благотворителния турнир, организиран от Приятелите на малкия Сашко начело с Милен Димитров. Именно те спечелиха надпреварата, побеждавайки с 2:1 ветераните на "Левски" на финала. Преди това приятелите на Сашко, за които играха двама от треньорите на националния отбор – легендата на ЦСКА Ради Здравков и Йордан Йорданов-Жан, се справиха и с отбора на БЛИЦ, надделявайки с 6:1. В същото време пък ветераните на "Левски" отвяха с 9:3 сборния тим на съдиите. В малкия финал БЛИЦ се разправи с реферите, постигайки победа с 10:7. Резултатите обаче не са от значение в случая. За нас и всички участници в турнира най-важното бе да помогнем с каквото можем на малкия Сашко, като за целта всеки задели пари и ги пусна в специалната кутия, поставена до терена.

Участие в благотворителната надпревара взеха бивши звезди от "Левски" като Стефан Павлов-Фифи Перото, Емил Борисов, Николай Марков, Георги Борисов, Стефан Василев и други. За ветераните на "сините" игра и братът на Велислав Вуцов - Руслан.

Събраните средства ще бъдат връчени на Георги Шаламанов. Всички сме готови да продължим да помагаме на малкия Сашко, който много скоро трябва да бъде опериран.

Който желае да помогне за лечението на Сашко, може да изпрати пари на специално откритата банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG97FINV91501003966228
титуляр: Георги Шаламанов

Георги Шаламанов: Синът ми се роди с хемангиом в главата - тук не могат да му помогнат!

tur.jpg

Turnir_3.JPG

Turnir3.JPG

turnira.jpg

turnir1.jpg