Сборният отбор на БЛИЦ и "7 дни спорт" стори чудото, побеждавайки с класическото 3:0 "Меридиан Мач" в среща от шестия кръг на турнира Макдоналдс Медия лига. С успеха смаяхме всички, тъй като преди мача ни отписаха, понеже бяхме с човек по-малко от съперника.

Победата е сладка и идва след пет поредни загуби. Днес най-после прекъснахме черната серия, благодарение на раздаването до краен предел и на петимата ни играчи и взехме първи три точки в турнира за журналисти.

На почивката имахме гол аванс. Попадение още в дебюта си реализира Стилиян Петров. Не, не е шега. Съименникът на капитана на Астън Вила е стажант в БЛИЦ и с представянето си днес показа, че ще е една от основните фигури, не само в Агенцията, но и във футболния ни тим. Стенли нахлу по лявото крило и с премерен удар почти от тъча препарира вратаря на "Меридиан Мач" Пламен Пиндраков, за когото не остана нищо друго, освен да извади топката от мрежата си.

В началото на второто полувреме съперникът ни започна с нов вратар, на когото съумяхме да вкараме две попадения. 2:0 направи снажният играч от "7 дни спорт" Бойко Димитров, който от далечно разстояние прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на "Меридиан Мач". Класическото 3:0 оформи Пламен Славов, който отново поднесе специалитета си - гол, пред който любимеца му Уейн Рууни би козирувал. Раздалият се до ранни зори по дансингите на нощна София топрепортер на БЛИЦ се възползва от бързо изпълнен фаул и с елегантен удар прати топката в мрежата на отчаяния ни съперник.

На вратата ни непробиваем днес бе Цветан Ламбрев, а с отлична игра се отчете и Христо Денев. Големият отсъстващ безспорно бе Веселин Русинов, който трябваше да е на смяна по същото време и да предоставя най-новото от света на спорта на читателите на БЛИЦ. Дано Веско, а и някои други от попълненията ни да разберат, че нищо не е свършило в Макдоналдс Медия лига, тъй като предстоят още много мачове. Следващата седмица излизаме срещу един от челниците в класирането Sportal.bg, но със сигурност няма да сме със свалени гащи. /БЛИЦ

Всичко за Макдоналдс Медия Лига - ТУК