Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе поредица от срещи с представители на българската общност в Чикаго в първия ден от работното си посещение в Съединените американски щати. Той е в САЩ, където ще участва за четвърти пореден път в традиционната Молитвена закуска, която се организира от Белия дом и Конгреса на САЩ. Заедно с Цветанов в САЩ е и областният координатор на ГЕРБ-Русе и член на Изпълнителната комисия на партията Пламен Нунев.

Цветан Цветанов вчера се срещна с футболистите от Миньор (Чикаго). Той подари на отбора нови футболни екипи като им пожела те да им носят много спортни успехи. По този начин беше изпълнен един ангажимент, поет от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към отбора, а именно - снабдяването с екипи. Такива са обещани и на другите наши тимове зад Океана, включително Левски (Чикаго), който направи фурор през последните месеци, печелейки трофей след трофей.

От своя страна момчетата от Миньор върнаха жеста на Цветанов, подарявайки му футболна фланелка с номер 11. "Фланелката с номер 9 вече сме я подарили на г-н Борисов. Той е централен нападател. Но централният нападател трябва да получава добри пасове от крилата. Именно за това определихме за Вас, г-н Цветанов, да бъдете № 11", заяви треньорът на тима Емил Миланов.

В същото време БЛИЦ СПОРТ научи, че стореното добро е провокирало хората от Миньор (Чикаго) за пореден път да помогнат на Дарин Тодоров, който от няколко месеца е на лечение в Германия.

"Благодарим на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че не ни забравиха и изпълниха обещанието си. Средствата, които бяхме заделили за нови екипи, ги превеждаме на Дарко. Искрено се надяваме по-скоро да се върне към нормалния начин на живот. Стискаме му палци и сме с него!", коментира за БЛИЦ СПОРТ организаторът на чикагските Левски и Миньор Николай Василев.

Страницата на Дарко във "Фейсбук" - ТУК!

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF