На 5 и 6 октомври на писта „Бършен“ в Сливен ще се проведе 6-ият кръг от националния шампионат по драг рейсинг към БФАС. Входът на пистата ще е 10 лева и важи за двата дни, информираха организаторите за БЛИЦ.

В събота пистата отваря в 13:00 часа, когато започват тренировките и всеки зрител ще има правото да изпробва възможностите на своя автомобил. Началото на състезанието е в неделя от 10:00 часа.

Десетки участници ще премерят сили в 7 различни класа, като амбициите на всички големи отбори са да подобрят своите времена и да поставят нови рекорди. Предпоставка това да се случи са и добрите метереологичните условия, които се очакват по време на състезанието.

Организаторите очакват включването на Иван Стоянов, който понякога се пуска в гонките, дори винаги е на почетната стълбичка. Звездата от Лудогорец участва и миналата година в надпреварата на писта "Бършен", но този път явно ще пропусне заради натоварената програма на разградчани. Следващата неделя шампионите имат мач от "А" група - гостуване на Пирин (Гоце Делчев), което очевидно ще възпрепятсва Иван Стоянов и той ще е големият липсващ на "Бършен".

Организаторите на надпреварата са подготвили много изненади за своите зрители. Десетима от тях ще имат възможността да се повозят безплатно на Нисан GT-R, предоставен от Auto State. За целта всеки трябва да пази своя билет.

От Премиум Рали София - Свети Влас са подготвили част от своите лъскави автомобили, които също ще бъдат на пистата и ще направят демонстративни стартове.

Участниците от планинския рали шампионат Даниел Живков с Ланчия Делта Интеграле и Любо Каменов с Мицубиши Лансер Еволюшън ще замерят своите автомобили с демонстративни стартове на пистата край Сливен.