Димитър Бербатов и съотборниците му в Манчестър Юнайтед носят чорапи, които са произведени в Русе. Това се похвалиха от фирмата. Вчера официално бе прерязана лентата на обновената "зелена" фабрика край Дунав. В нея са заложени най-модерни технологии, лицензи и оборудване.

"В света има и по-големи "зелени" фабрики от нашата. Вече е факт, че Русе стъпи на зелената карта. Това няма да спаси света, но е пътят, който трябва да следват и другите", заяви изпълнителният директор на компанията Гил Шимон.

След прерязването на лентата гостите разгледаха производствените мощности и артикулите. Специализираното производство на чорапи за футболни отбори има своите тънкости. Използваните материали са ликра и специален текстилен мъх, който е за изплитането на онези участъци от ходилото, които са подложени на най-голямо натоварване. Управителят на русенската фабрика разказа, че краката на футболистите са нещо специално и са скъпо струваща стока за клубовете им, изискващи специална грижа.

Произвежданите чорапи се изработват по световни лицензи и са вследствие на задълбочени научни изследвания на водещи специалисти и производители на спортни стоки. Една от отличителните им черти е обособеният сектор в областта на големия пръст на ходилото, отделен с подсилена материя и специален шев. На глезените също е обърнато специално внимание.

2_3.JPG

3_8.jpg
снимки БГНЕС