Завърналата се в националния отбор разпределителка Любка Дебърлиева заяви, че селекционерът Драгутин Балтич трябва да бъде уволнен. Причина за думите й е грозният сексскандал, който се разрази в националния отбор. По-рано през деня стана ясно, че треньорът е предлагал секс на две от момичетата – Христина Русева и Цветелина Заркова.

“Чух за такива SMS-и, но не съм ги виждала. Момичетата говорят за тях. Аз не се бъркам обаче в личното пространство на хората. Според мен, ако всичко това е вярно, би трябвало след този скандал Балтич да напусне националния отбор. От вас чувам за слуха, че Балтич е консумирал такава покана с трета състезателка. С този слух ме събуждате, защото бях заспала”, каза Дебърлиева пред Канал 3.

Самият Балтич не бе открит за коментар. Помощник треньорът Димо Тонев заяви, че също е чувал за подобни SMS-и, но не ги е виждал с очите си. „Аз не съм полицай. Балтич не е изпращал такива SMS-и. Не съм говорил с Русева и Заркова по този въпрос”, каза Тонев. Засегнатите момичета също не бяха открити за официален коментар. Шефът на федерацията Данчо Лазаров, който се покрива в напечени моменти, не отговори на телефонните обаждания./БЛИЦ