Петкратният шампион на НБА Денис Родман пристигна в България заради предстоящото си участие в новото риалити шоу “Къртицата”. Американецът даде пресконференция часове преди да се включи в телевизионното предаване.
 
“Правя всичко, заради забавлението, да забавляваме себе си и хората. Не съм тук, за да лъжа хората, или да съм лош, а за да играя. Няма специални изисквания, освен това да остана жив,” заяви Родман при второто си посещение в България.
 
Запитан за размиването на границите между шоубизнес и баскетбол, двете неща, от които бившият баскетболист направи своето състояние, той обясни: “Напоследък няма разлика, всичко се прави за пари, въпрос на стил и на това, кой има най-добрата жена. Но аз не живея живота си за пари.”
 
“Аз не се обличам традиционно. Преди се обличах в женски дрехи, така ми харесва просто. Не се опитвам да докажа, че съм различен. Мисля, че това съм го направил преди години. Още когато станах първият в НБА с татуировки и пиърсинги. Изведнъж всички си правят татуировки и пиърсинги. Сега не съм се променил просто,” беше коментарът на Родман за външния си вид.
 
Родман разказа, че вече познава доста български жени, а впечатленията му не са само от престоя в София, но и от родината му САЩ: “Аз живея в Чикаго и в Маями. Там има много български жени. В Чикаго познавам много българи, няколко готини жени също.”
 
“Моите деца искат да пътуват по целия свят. Аз не ги виждам много често. Но ще се опитам да ги доведа, искам да видят различни култури. За тях ще е едно различно преживяване, искам да видя как ще се спогаждат с българските деца,” коментира легендата на НБА във връзка с обещанието си от миналата година да доведе в България и децата си.
 
“Не съм по-тих, просто съм по-спокоен. Всичките проблеми вече са в миналото. Живота си продължава, и се опитвам да живея като готин човек, който се забавлява навсякъде,” беше обяснението на Родман за житейската му философия.