Три от най-популярните имена в българския футбол застанаха зад инициативата „Избери Живота“ #СприНавреме. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Христо Йовов позираха заедно с тениски, брандирани с логото на благородната инициатива. Трите легенди заявиха, че подкрепят „Избери живота“, за да призоват младите хора да спортуват повече и да шофират разумно. 

От началото на кампанията зад инициативата застанаха редица спортни звезди, общественици, професионални футболни отбори и момчетата от юношеския национален отбор по футбол на България до 17 и 19-годишна възраст. 

Кампанията е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които с фатален край. Тя е насочена и срещу злоупотребата с алкохол и наркотични вещества. Инициативата „Избери Живота“ е надпартийна. Тя стартира символично в навечерието на Международния ден на младежта – 12 август, с провеждането на кръгла маса, в която се включиха редица младежки организации. „Фондация „Ханс Зайдел“ също подкрепи инициативата като включи свой представител в дискусията, която завърши с обща декларация, подкрепена от всички присъстващи.