Златното момиче на българската художествена гимнастика Диляна Георгиева живее в Нова Зеландия със семейството си и вече е баба, пише "Галерия".

Почти никой от съседите й там не знае, че тя е европейска и два пъти световна шампионка, носителка на девет златни и три бронзови медала от състезания през 1983, 1984 и 1985 година. Въпреки това с удоволствие посещават семейния й ресторант "Ботичели", в който съпругът й е главен готвач. Фамилията й се прехранва предимно от заведението и затова преди две години го разширили и направили по-просторен. Преди това ресторантът събирал 50 гости.

Седем години Диляна работи и като главен треньор по художествена гимнастика на Нова Зеландия. Преди това би;а една година в Япония, после 6 месеца в Англия, където се чувствала чужденка. "От гимнастиката не се изкарват пари, а мъжът ми работеше в един ресторант и видяхме, че се изкарват прилични пари, затова решихме да пробваме, Потръгна ни, макар да не беше лесно. Аз съм мениджър, посрещам гостите, приготвям сметките, помагам на сервитьорите.", споделя тя. 

Според нея единственият проблем на собствения бизнес е, че не можеш да го оставиш на друг човек. Затова и със съпруга й се редували с отпуските и почивали поотделно. Като типична гимнастичка е стресирана на тема храна и затова и днес изглежда прекрасно за своите 54 години.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+) 

Тя с усмивка си спомня как на едно състезание Нешка Робева ги заключила в хотелската стая в Япония, но те се обадили на бъдещата олимпийска шампионка Лори Фънк и тя дошла да ги отключи. Избягали от хотела и обикаляли подлезите в Токио да си похапнат. Състезателното й тегло тогава било 44 кг, но като се отпуснела да хапва ставало 46 кг и усещала, че й тежи. В момента е 56-57 кг. 

"В нашия ресторант залагаме основно на фреш паста, която се прави на ръка.", споделя тя. В свободното си време обича да се разхожда по плажа и да кара уинд сърф. Най-после има време и за себе си, защото трите й деца са пораснали.

Големият Виктор е роден в България, а дъщерята Боряна и синът Александър - в Нова Зеландия. При тях живее и семейството на брат й Пламен, който също има три деца, и баща й Борис Георгиев. Майка й Виолета Бехчийска останала да работи в школата по художествена гимнастика "Диляна" в родния Пазарджик.

Баща й първоначално се изхранвал като плочкаджия, но сега получава прилична пенсия. Брад и също държи италиански ресторант, но в съседен квартал. "Дъщеря ми роди съвсем млада и първоначално всички бяхме в шок от бременността й. Но се радвам, че задържа бебето", споделя Диляна. Синовете й, също като нея са увлечени по спорта и дълги години са тренирали тенис на корт. Само Боряна решила да стои далеч от физическите упражнения. 

В Нова Зеландия легендарната гимнастичка е и сред най-търсените каскадьори. Фината спортистка прави ефектни сцени и в щатски филми - скача от хеликоптер на ръба на скала, пада от движещи се коне, виси с главата надолу.

В Оукланд, където живее вече трето десетилетие, поддържа връзка с българската общност. С мъжа си говорят на български, но с останалите членове на семейството и най-вече с внучаката, си говорят на английски. Фамилията не може да пътува често до България, тъй като билетите за всички струват 20 хиляди долара. 

Диляна не крие, че България й липсва, но не би се върнала, защото е свикнала със спокойния и подреден живот в Нова Зеландия.