Новото попълнение на Манчестър Сити Ерлинг Холанд зарадва настоящите си съотборници от Борусия (Дортмунд) след сделката за милиони.

Според “Билд” нападателят е раздал на всичките си съотборници и целия персонал на “жълто-черните” скъпи подаръци преди да напусне досегашния си клуб.

На всеки един от своите 33-ма съотборници Холанд е купил по един часовник “Ролекс” от модела The Submariner с персонализирана гравюра. Цената на един такъв часовник е 13-15 хиляди евро. 21-годишният играч също така не е подминал и персонала на клуба. На физиотерапевтите, готвачите и лекарите той е подарил по един часовник “Омега” от модела Speedmaster Professional, чиято стойност е 5-7 хиляди евро. Така общата стойност на подаръците е около 500 хиляди евро.

Часовниците били закупени от Нидерландия и били доставени от две лимузини в малки кутии, всяка от които съдържаща три снимки на норвежеца - с фланелката му с номер 9, с Купата на Германия от миналата година и в ликуваща поза. За Холанд не е било проблем да финансира тези подаръци, тъй като според информациите той ще прибира именно по около 500 хиляди евро като седмична заплата в Сити.