Григор Димитров е в Лондон и вече постигна две победи на заключителния Мастърс. В петък от 22:00 часа българско време играе с Кареньо Буста последен мач от груповата фаза. Григор вече си осигури участие на полуфиналите, където очаква победителя от сблъсъка Александър Зверев – Джак Сок.

Междувременно обаче любопитна новина обиколи публичното пространство. А тя е, че българинът за втора поредна година ще вземе участие в благотворителния тенис турнир Некер Къп, който се организира от милиардера Сър Ричард Брансън.

Заради опустошителните урагани в последните месеци остров Некер, който е собственост на Брансън, все още се възстановява от щетите и заради това турнирът ще се проведе на Бахамите. Домакин ще бъде новопостроеният курорт Баха Мар, а за радост на милиардера Григор отново ще бъде голямата звезда.

"Много съм развълнуван отново да играя тенис с моя приятел Григор Димитров. Настоящият №6 в света имаше отлична година и ще се присъедини към нас свеж след Финалите на АТР в Лондон. Миналата година направихме страхотен отбор - както с нашите тенис качества, така и с възможностите ни в "манекенското предизвикателство", сподели Брансън на сайта на своята корпорация Virgin. "Тъй като не съм тренирал много, се надявам клеят в Баха Мар да се окаже ползотворен за играта ми срещу професионалистите."

Брансън разкри още, че в турнира между 27 ноември и 2 декември участие ще вземат още Жустин Енен, Томи Хаас, Янко Типсаревич, Брад Гилбърт, Давид Налбандян и Марк Ноулс.