Волейболните ни национали имат възможност да спечелят златните медали на първите в историята Европейски игри в Баку. В драматичния полуфинал нашите момчета надиграха Полша с 3:2 гейма. Успехът бе шести за „лъвовете“ от седем мача в азербайджанската столица. На финала избраниците на Николай Желязков ще се изправят срещу Германия, който по-късно вчера се наложи над Русия с 3:1. Именно от Бундестима е и единствената загуба на „трикольорите“ в престижния турнир. Националите отстъпиха на немците с 0:3 в срещата между двата тима от Група "В" на Игрите.

В двубоя срещу Полша 9 от общо 14 играчи в нашия отбор излязоха на полето с обръснати глави. Решението да се разделят с косите си националите взеха след излизането от групата и класирането на 1/4-финал.

„Взехме това решение преди мача с Турция. Казахме си един на друг, че ако се класираме на 1/2-финал ще го направим“, разказа след щастливия полуфинал либерото на представителния ни тим Мартин Божилов пред сайта на Европейската конфедерация по волейбол (cev.lu). 

„Решихме да направим един експеримент. Да направим нещо различно, нещо екстравагантно. Щастливи сме, че ни донесе късмет. Може би от сега ще се превърне в традиция“, каза още Божилов.

По повод това, че петима от състезателите на Николай Желязков не бяха с обръснати глави, Божилов отговори с усмивка: „Някои от момчета просто не изглеждат добре без коса и за това решиха да не го правят.“