За първи път в 113-годишната история на Германския футболен съюз националният отбор на Германия пътува за тренировка с метро. „Бундестимът“ се качи на лондонската подземна железница, за да избегне задръстването за пътуването си до стадион „Уебли“, където трябваше да проведе тренировка преди утрешната контролна среща с Англия.
 
Пътуването на немските национали е започнало от станция „Дезмънт Уолкър“, разположена до хотела им, близо до Биг Бен. Станцията е кръстена на бившия английски национал Дезмънд Уолкър, който има 59 мача за „трите лъва“. Спирката ще носи неговото име само през тази година, когато се отбелязват 150 години от основаването на ФА. Иначе станцията се нарича „Embankment“.
 
По случай 150-годишнината на ФА спирките в лондонското метро носят имената на известни футболисти. Две от тях са кръстени на Стилиян Петров и Димитър Бербатов.
 
Германските национали трябваше да направят прекачване на популярната улица „Бейкър Стийт“, където стените на метростанцията са украсени с рисунки на Шерлок Холмс. В момента спирката е кръстена на Сър Алекс Фъргюсън. Цялото пътуване на тима на Йоахим Льов с лондонското метро е продължило 42 минути.