Емблематичен фен на Славия стана единственият зрител на "Олд Трафорд", който поздрави с ръкостискане Жозе Моуриньо, след като Реал (Мадрид) изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига след успех с 2:1. Илиян Петров, който вмести посещението си в Манчестър между домакинството на "белите" на "Ботев" (Пд) (2:2) и предстоящото гостуване на Монтана в събота и сериозните ангажименти в търговската си фирма, се появи на снимки из световните агенции как се здрависва с Жозе. Същият този ултрас на най-стария столичен клуб само преди дни беше герой във видео на БЛИЦ TV, когато след края на мача с "канарчетата" гневно атакува Александър Александров-Кривия.

Сега Илиян Петров блесна и на Острова, ръкостискайки се с Моуриньо. В последните секунди на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига Специалния си тръгна артистично към съблекалните, докато мачът се доиграваше. Минавайки покрай централната трибуна по пътя към тунела, Жозе се спря да се ръкува с Илиян, вързал на врата си шалче на Реал (на снимката). На "Олд Трафорд" фенът на Славия беше заедно с единия от синовете на Велислав Вуцов.

"Този човек е невероятен артист", разказа Петров за "Труд", продължавайки: "През цялото второ полувреме след червения картон на Нани той стоеше с каменна и дори леко тъжна физиономия. Само когато редовното време изтече, Специалния се обърна с поздравления към вратаря си Диего Лопес за добрата му игра. И тогава на лицето му се изписа неописуема дива радост. Снимката е публикувана в британския вестник "Телеграф". Това обаче продължи секунда. След това пак сложи тъжната маска, която сякаш трябваше да каже на трибуните: "Съжалявам, че този съдия развали хубавия мач..." Най-вероятно защото Жозе в този момент мислеше и за следващото си работно място, което може и да е на Острова... Иначе, разбира се, пак показа уникално разбиране на играта. Не повече от 40 секунди след като Нани бе изгонен, Лука Модрич вече бе на линията готов да влезе като смяна. И точно той реши нещата в сблъсъка малко по-късно."

Петров изгледа двубоя в компанията на Иван Вуцов - най-големия син на Вили Вуцов, треньора на Славия. Наставникът на "белите" осигурил билетите за спектакъла. За входните карти на българите в часовете преди двубоя заможни запалянковци предлагали по 1200 лири. А докато Иван Вуцов-младши викаше на трибуните на "Олд Трафорд" с шал на Юнайтед, баща му анализираше мача за българските запалянковци в студиото на "Би Ти Ви екшън" пред Красимир Минев.

Илиян е привърженик и на Реал, но най-вече на "Славия". На снимката се вижда, че на мач №1 за 2013-а емблематичният запалянко е и с юбилейна значка на "белите" от София на ревера (славистите на 10 април 2013 г. навършват 100 години), комбинирана с мартеница.

"Билетите ни бяха на 23-тия ред, но към края слязохме с Иван по-надолу", продължава Илиян.

"Моуриньо, както и през първото полувреме, тръгна да излиза няколко минути преди съдията да свири края. Пак беше с каменно-тъжната физиономия - сякаш отборът му губи. Здрависа се със сър Алекс Фъргюсън и пое покрай трибуните. Тогава му викнах "Жозе, голям си!". Той се спря за секунда, подаде си ръката и пак тръгна. И напусна терена с хладно лице, без да се обръща повече към запалянковците. А се редуваха одобрителни и негативни викове към него... За мен остава незабравим спомен от мача, както и от факта, че аз и сър Алекс сме двамата, които стиснахме ръката на треньора победител!", разказва още фенът на Славия.

mou1.jpg

fen_slavia.jpg

fen_slavia1.jpg