Турският съдия Джунейт Чакър даде спорен червен картон на Нани от Манчестър Юнайтед по време на 1/8-финалния реванш от Шампионската лига с Реал (Мадрид). Това стана при резултат 1:0 за “червените дяволи”, а след това с човек повече “белият балет” обърна за успеха с 2:1.
 
Това не е първият случай, в който Чакър ръководи мач на отбор от Англия и показва червен картон на футболист на английски отбор. Ситуацията с Нани е седмият такъв случай, а турчинът е свирил общо 14 срещи на английски тимове на различни международни турнири. Някои от тези червени картони са заслужени, но не всички. Дали в работата на 36-годишния жител на Истанбул има някаква антианглийска тенденция, всеки ще отговори сам за себе си.

ПРЕДИШНИТЕ ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ, ПОКАЗАНИ ОТ ДЖУНЕЙТ ЧАКЪР СРЕЩУ АНГЛИЙСКИ ОТБОРИ
МАЙКЪЛ МАНСИЕН: Англия (21) – Финландия (21) 2:1, групова фаза на Евро 2009 до 21 г.
Мансиен е изгонен в 30-ата минута при резултат 1:0 за “трите лъва”, тъй като фаулира Беран Садък от Финландия в наказателното поле, а скандинавците изравняват от отсъдената дузпа.
 
ФРЕЙЗЪР КЕМБЪЛ: Англия (21) – Швеция (21) 3:3 (5:4 след дузпи), полуфинал на Евро 2009 до 21 г.
Кембъл влиза като резерва през второто полувреме на мястото на Агбонлахор при резултат 3:0 за Англия, а в края първото продължение е изгонен. Той получава втори жълт картон за фаул срещу Микаел Лустиг.
 
МАРИО БАЛОТЕЛИ: Манчестър Сити – Динамо (Киев) 1:0, 1/8-финал на Лига Европа
Италианският нападател Балотели е наречен “глупав” от мениджъра Роберто Манчини, след като рита в гърдите Горан Попов и предизвиква Чакър да му покаже червен картон.
 
ДЖОН ТЕРИ: Барселона – Челси 2:2, 1/2-финал на Шампионска лига
Една от най-паметните вечери в историята на Челси, тъй като “сините” детронират Барселона от европейския клубен връх, който самите те ще заемат месец по-късно. Тери получава глупав червен картон минути, след като рита Алексис Санчес при спряна игра.
 
СТИВЪН ДЖЕРАРД: Англия – Украйна 1:1, квалификация за Мондиал 2014
Джерард, капитан на “трите лъва”, за първи път е изгонен в мач на националния отбор, след като получава два жълти картона на “Уембли”. “Не мисля, че в мача имаше груби нарушения, а този съдия показа 8 жълти картона”, заяви Стиви Джи след срещата.
 
ГАРИ КЕЙХИЛ: Коринтианс – Челси 1:0, финал на световното клубно първенство
Кейхил получава червен картон в края на мача при аванс на Коринтианс. Английският национал удря Емерсон без топка, а играчът на бразилския тим видимо преиграва в ситуацията и започва да се търкаля на терена. Въпреки това Чакър гони защитника от игра.