Вратарят Владо Стоянов явно е вече нов човек. Той прави чудеса с екипа на молдовския Шериф в квалификациите за влизане в Шампионската лига, а освен това е решил да скъса изцяло с тъмното си минало.
Известен е фактът, че докато беше в Черноморец, юношата на ЦСКА бе обвинен в профукването на няколко хиляди евро. Парите му бяха дадени лично от собственика на бургаския клуб Митко Събев за лечение в Германия. Според слуховете обаче Владо пропилял голяма част от сумата по заведение и жени.
Злите езици тогава говореха, че вратарят е влюбен в казината, където през вечер се хвърля в огъня на залаганията.

Откакто заминал за Молдова обаче, Владо започнал да се променя. Наскоро той е върнал дълг от 5000 лева на млад бизнесмен в Бургас. Негови приближени заявиха, че Стоянов е изплатил почти всичките си стари борчове.

"Дано е така. Всички му желаем успех не само на терена, но и в живота. Докато беше при нас, Владо повече мислеше за живота през нощта отколкото за тренировки и мачове. Не е тайна, че няколко момчета с дебели вратове го издирваха заради дългове. Но след заминаването за Молдова чуваме от доста места, че е обърнал изцяло гръб на хазарта. Няма нищо по-лошо от това да затънеш в борчове и да се чудиш как да върнеш парите. Не може да си представите колко талантлив вратар е Владо. Всъщност, ако сте гледали мачовете му в квалификациите на Шампионската лига, ще се уверите. Сигурни сме, че му предстои голяма кариера, но при едно условие... Май наистина е тръгнал по верния път", заявиха пред БЛИЦ футболисти на Черноморец.

Близки на Стоянов заявиха, че по време на новогодишните празници вратарят се заклел, че през 2010 година ще се пребори с лошите си навици и ще стане най-добрият под седемметровата рамка. Обещанието се сбъдна през пролетта - Владо пазеше страхотно за Шериф и спечели титлата на Молдова. Сега силните му изяви продължават и в Европа. Но това не е всичко, защото Стоянов иска още и още печалба. Но не в казината, а на футболния терен.
РОСЕН ИСКРЕНОВ/БЛИЦ, Бургас