Новият безспорен боксов шампион в тежка категория Олександър Усик ще направи дебют в киното.

Украинецът е приел предложението на Дуейн Джонсън - Скалата да се снима в новия му филм - The Smashing Machine - биографична продукция за живота на бившия UFC боец Марк Кер.

Джонсън ще изиграе Кер, а Усик ще се превъплъти в образа на бившата украинска ММА звезда Игор Вовчанчин. Кер се бие два пъти с Вовчанчин в Япония, като през 2000 г. печели реванша след равенството година по-рано.

Шок! Спряха състезателните права на Усик след историческата победа СНИМКА

Филмът ще бъде актьорски дебют за Усик. Той няма да е единственият боец, който ще участва във филма.  40-годишният бивш претендент на UFC в тежка категория Райън Бейдър получи ролята на Марк Коулман.

Коулман, който сега е на 59 години, е известен като наставник на 55-годишния Кер, след като преди това се състезаваха един срещу друг, а по-късно се обединиха като професионален дует по борба.

Номинираната за "Оскар" актриса Емили Блънт ще играе бившата съпруга на Кер - Доун Стейпълс, бивш модел на Playboy.  Скалата наскоро разкри тренировките си за Кер, който получи прякора The Smashing Machine заради бруталния си стил. 52-годишният Джонсън публикува видео, в което тренира ММА удари, преди в интернет да бъде публикуван първият поглед към ролята му във филма.

Филмът ще излезе на екран през декември тази година и ще бъде режисиран от Бени Сафди.