Един от най-известните плейбои в моторните спортове Флавио Бриаторе беше лишен от луксозната си яхта, след като властите в няколко държави откриха, че той е опитвал да избегне плащането на ДДС чрез счетоводни хватки.

За покриване на въпросните такси е наредено 63-метровият плавателен съд да бъде конфискуван и продаден на търг. Оказало се, че 70-годишният Бриаторе е дължал 3 милиона паунда във вид на ДДС за яхтата в периода 2006-10 г. Освен това е натрупал задължения от 700 000 паунда за гориво.

Луксозният кораб „Force Blue“ е купен от Бриаторе за 68,2 милиона паунда. Оценката преди търга е прогнозирала достигането на цена от 17,5 млн. Това обаче не се оправдало.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Печеливш на аукциона се оказа дългогодишният шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. 90-годишният милиардер и отколешен приятел на Бриаторе (двамата заедно на снимката вдясно) плати 6,6 милиона за плавателния съд.

Яхтата е на 78-о място в класацията на най-големите в света от своя клас. На борда ѝ могат да бъдат приютени 12 гости, а сред предлаганите удобства са спа зона, джакузи, фитнес зала, киносалон и дискотека.