Една от най-значимите състезателки в скока на височина от началото на века Бланка Влашич се е омъжила в родния си Сплит.

38-годишната атлетка, която винаги е пазила ревниво личния си живот от медиите, съобщи щастливата новина в Инстаграм.

Там тя написа, че неин избраник е белгийският журналист Рубен ван Гюхт (35). В емоционалния си пост 193-сантиметровата Бланка издаде и че е бременна с първото си дете, пише "Телеграф".

„Да, един на друг в красивия Сплит. Да, за съвместен живот в Хърватия и Белгия. Да, за изграждане на семейство Ван Гюхт - Влашич. Да, за най-големия подарък, който получихме досега в живота си: нашето момченце, което ще се роди до края на годината и означава целия свят за нас“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Самият Рубен също криеше връзката си с Бланка и едва миналия месец в родината му го заподозряха заради редовните му пътувания до Хърватия. Попитан дали има нещо между него и носителката на две световни титли на открито и две в зала, той отвърна: „И аз чух тези слухове. Но всъщност нищо не се случва между нас. Преди три години отидох при Бланка да снимам предаване. Тогава се появи идеята за новия ми проект, бях вдъхновен от околната среда. По-късно се свързах отново с Влашич заради тази тема. И сега понякога я посещавам, когато съм там“.

Истината обаче се оказа съвсем друга и според медиите в Белгия заради Бланка репортерът се е развел през 2021-ва с предприемачката Лоранс ван Тонгерло, за която бе женен 7 г. Именно преди година Влашич сложи край на блестящата си кариера, в която така и не стигна до олимпийска титла, но взе сребърен медал от игрите в Пекин 2008 и бронз от Рио 2016. Личният й рекорд е 208 см, което е вторият най-силен резултат след световния рекорд на Стефка Костадинова от 209 см.

Зад гърба си пък хърватката има две сериозни гаджета. Първата й любов се казваше Лука Нижетич, а преди 10 години ходеше с хандбалиста Никола Карабатич. Любопитното е, че за спортен журналист е омъжена и една от най-големите конкурентки на Влашич в сектора – Мария Ласицкене. Съпругът на рускинята Владас Ласицкас е от литовски произход.