Григор Димитров продължава да набира все по-голяма популярност в световните медии. Освен с изявите си на корта, българинът от доста време попада под обстрела на журналистите заради връзката си с Мария Шарапова, както и заради добрия си външен вид. Поредният материал и откровения на хасковлията намират място в списание "W". Ето го началото: "По време на Индиън Уелс суперзвездата Новак Джокович прекъсна пресконференция, на която Григор Димитров - 23-годишният новобранец, отговаряше на въпроси. Джокович седна до него, сложи ръка си до него и каза: "Няма нужда да говорим за тенис, нека поговорим за външния ти вид."

Както винаги напоследък, основна част от въпросите към Григор, отново са насочени към връзката му с Шарапова: "Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, но определено не е лесно. Пътуванията, пресата, фитнеса, тренировки... не остава много време само за нас двамата, ние почти не се виждаме. От друга страна обаче ние се разбираме наистина много добре и знаем за какво са тези жертви."

Когато не е на корта Григор обича да кара мотори, както и да танцува въпреки че напоследък има все по-малко време за тези удоволствия. "Понякога е хубаво да полудееш и някак си да изпуснеш парата, но ще ви кажа нещо забавно - никога не съм употребявал алкохол. Мария обаче ми създава сериозни проблеми и често ми казва: "Хайде, сподели чаша вино с мен", разказва през смях Гришо.

На 14-годишна възраст Григор Димитров се премества в Париж, където е пленен от модата. "Харесвам много "Lanvin". Още от малък знаех как искам да изглежда дадена дреха. С удоволствие бих имал собствена линия тенис екипировка, която да е нещо съвсем уникално и различно от останалото, но няма да ви кажа повече подробности, защото все още работим върху идеята. Ако някога се осъществи, ще се появи изведнъж - "БУМ", без никакво предизвестие".

"Най-голямото напрежение идва от очакванията, които самият аз имам към себе си. Не се интересувам толкова от резултата в даден мач, защото целите ми са по-високи и трябва да свърша още много работа", казва още Димитров.

За финал българинът споделя: "Харесва ми да стоя далеч от света на този червен килим освен ако не се налага да го правя задължително."