Григор Димитров може и да отпадна в първия кръг на „Ролан Гарос“, но интересът на медии към него не спира. Сайтът на американската телевизия ESPN отдели доста място, за да разкаже за българския тенисист. Пред медията Гришо споделя и за първия момент, в който се е престрашил да изпрати любовно писмо на Мария Шарапова.
 
Димитров е сред най-популярните лица в мъжкия тенис. От началото на годината само шестима играчи имат повече посещения на личните си профили в страницата на АТР от него – Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри , Стан Вавринка и Давид Ферер. Мнозина вече предвиждат, че българинът ще се превърне в новия секссимвол на тениса.
 
Той е популярен не само с постиженията си на корта, но и с тези извън игрището. Мъжкият тенис очаква подобно нещо, откакто Анди Родик се сгоди за настоящата си съпруга Бруклин Декър в началото на 2008 г. Даже на турнира в Индиан Уелс Новак Джокович прекъсна пресконференцията на Гришо и заяви: „Моят приятел Григор е най-красивият в Тура. Той трябва по-малко да говори за тенис, а да говори за външния си вид.“
 
Пред ESPN Димитров разкри и първият случай, в който се е престрашил да изпрати любовно писмо на Мария Шарапова. Това става през октомври 2012 г. в Шанхай, когато българинът вижда мач на рускинята от 1/4-финалите в Пекин по телевизията. „Винаги сме флиртували с нея. Разменяли сме си погледи на няколко места. Това обаче беше денят, в който осъзнах колко красива е тя. Затова и написах имейл.“, признава Гришо.
 
Българският тенисист признава, че връзката му с Шарапова го е накарала да се замисли какво е необходимо, за да се превърне в един от най-добрите. „Тя е истински професионалист. Много добре знае какво изисква, какво се очаква от нея и се справя много добре. Това я прави много добър, дори велик спортист. Мария е невероятна личност“, твърди Димитров.
 
„С Шарапова не си взимаме обща стая по време на турнирите, в които участваме заедно, тъй като програмите ни са твърде различни. Ако единия има мач късно вечерта, другият почти сигурно си е легнал рано, тъй като сутринта го чака тренировка. Това затруднява взимането на обща стая“, разкрива хасковлията.
 
„Взимам си душ по пет пъти на ден. Не харесвам да се къпя в съблекалнята след мач. Нямам проблем с появата гол пред другите тенисисти, но предпочинал да се изкъпя на спокойствие и без шум. Тогава оставям водата да измие всичко, дори и проблемите ми. Къпя се често, тъй като искам да бъда чист и добре изглеждащ. Ходя на маникюр и педикюр, тъй като не искам да бъда като хората с грозни ходила. Напълно сериозен съм в това. Повечето тенисисти имат грозни ходила. Не искам да бъда като тях“, обяснява Григор Димитров.
 
Гришо споделя пред американската медия за любовта си към архитектурата и модата. Той признава, че необичайният му стил е повлиян от Джони Деп: „Опитвам се да се обличам като него. Веднъж го видях, но от разстояние. Бях толкова уплашен, че не успях да кажа нищо.“
 
Българският тенисист коментира и думите на американката Серина Уилямс, с която имаше кратка авантюра, че Димитров има ледено сърце. „Не мисля, че хората разбраха правилно думите на Серина. Тя добре знае, че не съм лош човек. Нещата с нея просто не се случиха. Не искам да влизам в подробности. Научих много от тази връзка. Само ще кажа, че не пазя лоши чувства към нея. Желая й само щастие,“ коментира Гришо.