Христо Стоичков издирва своя фланелка, която да дари на музей, разбра БЛИЦ. Става въпрос за екипа на Камата от последния му сбор на националния отбор. Оказа се, че следите на фланелката се губят до Стойко Сакалиев, който в момента участва във "ВИП брадър" и след излизането му от риалитито ще стане ясно дали ценната вещ е още в него.

Любопитната история сподели вратарят на Локомотив (Пловдив) Йордан Господинов, който преди мача с ЦСКА публикува във "Фейсбук" своя снимка заедно със Стоичков. Стражът сподели, че ще разкаже за какво става дума, ако "смърфовете" победят "армейците". Това се случи - 1:0, което накара Господинов да разкаже историята.

"Снимката ми със Стоичков е от рекламна кампания на болниците "Аджъбадем", която снимахме на "Лаута". Разговаряхме, попитах го дали знае къде му е фланелката от последния лагер сбор на националния отбор. Той естествено не помнеше, но сподели, че известен музей я издирва... Беше 1999 година, бях на 21 и ме извикаха в националния, за да бъда резерва на Митко Иванков (б.р. - визира равенството 1:1 с Англия на "Армията"). След мача се къпехме душ до душ с Ицо. Не знам защо, но беше влязъл под душа с фланелката. Помолих го да ми я подари. Така се озова в мен. След броени дни идва Стойко Сакалиев (фен на Ицо, граничещо с болестно състояние) и две седмици ме моли да му я дам. Подаряваше ми какво ли не в замяна. Накрая му я дадох. Знаех, че за него това е нещо страхотно", разказа Данчо Господинов.

"Сега Стоичков ме помоли да се свържа със Саката като излезе от "ВИП брадър" и да я дарим на въпросния музей", добави стражът на Локо (Пд).

dan4o_g_ico.jpg