До любопитно разкритие се натъкна БЛИЦ. От сигурни източници узнахме, че футболист от "А" група е бил изтъргуван за 6000 яйца. Става въпрос за защитника Мурад Ибрахим, който преди дни подсили Пирин (Гоце Делчев).

За последно бранителят игра в Пирин (Благоевград), където бе привлечен през зимата от друг стар познайник на неврокопската публика Йордан Боздански по време на треньорския му мандат начело на „орлетата” тогава. Ибрахим дори проведе и лятната си подготовка с благоевградчани, но до продължаване на кариерата му в областния център така и не се стигна.

Роденият в село Дъбница 25-годишен футболист прави своето завръщане на Градския стадион в Гоце Делчев, откъдето тръгна футболната му кариера. С тима на неврокопчани той регистрира и първия си успех. Преди малко повече от десетилетие под ръководството на един от легендарните местни специалисти Стоян Карталов той бе на крачка от финалната четворка на държавното първенство. Тогава частната футболна школа Траяна (Стара Загора) се оказа черна котка за детския тим на гоцеделчевци в скандален мач. Съдията на срещата показа именно на Мурад Ибрахим червен картон, а след това даде безумно продължение от над 10 минути, докато домакините от Стара Загора отбележат победно попадение. murat.jpg

След злополучния мач с Траяна младият играч премина в школата на "Ботев 2002" (Пловдив)... срещу 6000 яйца, които са изпратени в посока Гоце Делчев. Те отиват за местен бизнесмен, който тогава е част от управата на Пирин (Гоце Делчев). Огромното количество яйца той използва в сладкарския си цех.

По това време яйцето е с цена 6 стотинки и излиза, че "Ботев 2002" е платил едва 360 лева за таланта.

В Пловдив Мурад Ибрахим е считан за един от най-големите таланти. В мъжкия футбол изкара 2 години в другия пловдивски клуб Спартак, а след това още толкова време и в Любимец, откъдето бе взет в Монтана, за да се озове накрая в Пирин (Благоевград). Сега здравият защитник идва в Гоце Делчев по покана на треньора Костадин Ангелов. Лаптопа познава отлично качествата на футболиста, който има и още едно важно качество, видно от политиката на клуба - Ибрахим е от региона.